Spaanse bond ontslaat vijf VAR’s na tonen vertekende beelden van Vinicius-incident

De Spaanse voetbalbond heeft hard ingegrepen na de rode kaart die Real Madrid in de slotfase van het duel met Valencia ontving, door de vijf dienstdoende VAR’s te ontslaan. Vinicius Junior kreeg in de 97ste minuut een rode kaart nadat scheidsrechter Ricardo de Burgos Bengoetxea naar de kant geroepen werd om beelden te bekijken van een opstootje. De scheidsrechter kreeg echter niet de volledige beelden te zien.

De vlam sloeg in de slotfase in de pan, na irritant gedrag van de Valencia-spelers. Vinicius Junior, die tijdens het duel meerdere keren racistisch bejegend werd door publiek aan de kant van Valencia, sloeg in het gezicht van tegenstander Duro, die echter ook fysiek geweld gebruikte. Alleen de beelden van Vinicius werden vervolgens aan de scheidsrechter getoond, waardoor de Braziliaanse vleugelspeler van het veld gestuurd werd. Duro mocht blijven staan.

De Spaanse voetbalbond RFEF en Real Madrid oordelen nu dat de verkeerde beelden zijn getoond en ontslaat daarop de dienstdoende VAR Iglesias Villanueva en de vier assistenten. Villanueva had de leiding over de andere vier assistent-VAR’s. Villanueva zal de VAR nog wel ondersteunen bij de wedstrijd tussen Getafe en Real Betis, omdat hij al aangesteld was.

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack’s en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes