Finland wint toch nog songfestivalprijs

De Finse zanger Käärijä (29) is de tweede winnaar geworden van de You’re A Vision Award, de prijs voor meest opvallende outfit op het Eurovisiesongfestival. Zijn opvallende gifgroene bolero boven een verder blote bast kreeg de meeste stemmen, heeft organisator ‘Songfestival.be’ bekendgemaakt.

De mannen van het Kroatische Let 3 werden tweede. Zij stonden met kleurrijke mantels en plaksnorren op het podium in Liverpool. Na een stripbeurt bleven daarvan alleen nog witte onderbroeken en hemden over. Gustaph uit België, met roze broek en witte hoed, kreeg het brons.

De You’re A Vision Award werd vorig jaar voor het eerst uitgereikt. Het is de opvolger van de Barbara Dex Award, die tussen 1997 en 2021 werd gegeven aan de songfestivalartiest die het slechtst gekleed was.

De originele prijs was vernoemd naar de Belgische zangeres Barbara Dex, die in 1993 aan het Eurovisiesongfestival meedeed. Ze droeg een zelf ontworpen jurk, waar ze destijds veel commentaar op kreeg. Nederland won de prijs in 2015. Trijntje Oosterhuis verscheen toen niet in de veelbesproken scheurjurk maar in een pak dat ook wel vergeleken werd met een parachute.

Vorig jaar werd de Barbara Dex Award afgeschaft omdat de organisatie een dergelijke prijs niet meer vond passen. De You’re A Vision Award moet meer de nadruk leggen op een positieve benadering van de gekozen kleding.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes