‘Reden uitvalbeurt Leclerc anders dan verwacht, coureur kijkt al tegen gridstraf aan’

Charles Leclerc kijkt mogelijk nu al tegen een gridstraf aan. De coureur van Ferrari viel uit door een technisch mankement en het probleem blijkt nu ergens anders te liggen dan dat vlak na de race werd gedacht. De energy store van de SF-23 van Leclerc zou namelijk beschadigd en niet meer te repareren zijn, waardoor hij al één van de twee uit de pool is kwijtgeraakt. Voor de race werd de andere energy store al uit voorzorg verwisseld.

Leclerc moest zijn race op het Bahrain International Circuit in de veertigste ronde staken. Op dat moment was het al duidelijk dat de Ferrari-coureur zich neer moest gaan leggen bij de derde plek, aangezien zijn bolide niet de snelheid had om de Red Bull Racing-auto’s van Max Verstappen en Sergio Pérez op te jagen. De uitvalbeurt strooide nog meer zout in de wonden voor de Monegask en het kan ook erger zijn dan verwacht. ‘In tegenstelling tot wat eerste werd gedacht, ligt het probleem niet bij de ICE maar de energy store‘, schrijft Formula1.uno.

De doorgaans goed ingevoerde Italiaanse website denkt dan ook dat Leclerc nu al tegen een gridstraf aankijkt. Voorafgaand aan de race heeft Ferrari ook al onderdelen van de motor vervangen en daar zat ook de energy store bij. De Formule 1-teams mogen per seizoen gebruikmaken van twee energy stores en als er dus een derde aan te pas komt, volgt er een gridstraf. Daarnaast was de uitvalbeurt van Leclerc ongebruikelijk. ‘Deze fout had niets te maken met de uitvalbeurten die Ferrari in 2022 had.’

Ferrari moet geduld hebben voor verbetering

Door de uitvalbeurt was het aan Carlos Sainz om de punten binnen te hengelen. Ferrari had al rekening gehouden met de bandenslijtage, maar het was uiteindelijk erger dan verwacht. De problemen die het team ervoer in Bahrein moeten dan ook snel opgelost worden, al is het de vraag hoe snel Ferrari de achterstand goed kan maken. ‘Het team moet nog zo’n vier of vijf races wachten, maar dan moeten wel de betrouwbaarheidsproblemen volledig zijn opgelost.’

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes