Noord-Korea wijt toenemende spanningen op schiereiland aan VS

PYONGYANG (ANP) – Het Noord-Koreaanse ministerie van Buitenlandse Zaken beschuldigt de Verenigde Staten ervan de spanningen “opzettelijk” op te voeren door gezamenlijke militaire oefeningen met Zuid-Korea te houden, meldt het Noord-Koreaanse staatspersbureau KCNA. Bij die oefeningen was volgens het ministerie een B-52-bommenwerper betrokken.

“Ondanks onze herhaalde waarschuwingen blijven de VS de situatie opzettelijk verergeren”, aldus de Noord-Koreanen. “De recente gezamenlijke luchtoefening toont duidelijk het plan aan van de VS om kernwapens tegen Noord-Korea te gebruiken op het niveau van een daadwerkelijke oorlog.”

De hoge Noord-Koreaanse functionaris Kim Yo Jong zei tegen het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap dat Noord-Korea bereid blijft om “overweldigende” acties uit te voeren in reactie op Amerikaanse en Zuid-Koreaanse militaire activiteiten.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes