Wagner Groep: Russische positie Bachmoet zonder munitie in gevaar

KIEV (ANP/RTR) – De baas van de Russische Wagner Groep, Jevgeni Prigozjin, heeft gewaarschuwd dat Ruslands positie rond de Oost-Oekraïense stad Bachmoet in gevaar komt als zijn troepen niet de munitie krijgen die eerder door Rusland is toegezegd. Het is een nieuwe indicatie dat er spanning bestaat tussen de Russische regering en het hoofd van de private huurlingenmacht.

Prigozjin uit regelmatig kritiek op Russische defensiechefs en generaals. “We proberen uit te zoeken wat de reden is: de standaard bureaucratie of verraad”, zei hij op zijn Telegramkanaal over het uitblijven van de munitie.

Oekraïense militaire functionarissen en analisten melden ook dat leiders van Ruslands 155e Brigade, die vecht bij de stad Voehledar ten zuiden van Bachmoet, zich verzetten tegen orders om aan te vallen na zware verliezen te hebben geleden bij hun pogingen om de stad in te nemen. Reuters kan de berichten over de gang van zaken op het slagveld niet onafhankelijk verifiëren.

Russische troepen, inclusief Wagner-huurlingen, proberen Bachmoet al maanden in te nemen. Dat heeft geleid tot een bloedige strijd met veel slachtoffers aan beide kanten.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes