Verbazing over beslissing Luuk de Jong: ‘Voor Oranje bedank je niet’

Luuk de Jong maakte vrijdagochtend bekend dat hij zich niet langer beschikbaar stelt voor het Nederlands elftal en dat hij zich volledig op zijn club PSV wil gaan richten. Die beslissing zorgt voor verbazing bij voormalig internationals Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart.

Van Hooijdonk (46 interlands) en Van der Vaart (109 interlands) zaten zondagavond aan tafel bij Studio Voetbal, waar ook het einde van de interlandloopbaan van De Jong werd besproken. De spits had eerder op de dag, na de overwinning van PSV op RKC Waalwijk, al wat meer uitleg gegeven over zijn beslissing. Hij zei dat onder meer meespeelde dat hij bij Oranje niet veel speelde.

‘Als ik basisspeler zou zijn geweest, zou het natuurlijk een ander verhaal zijn geweest’, zei De Jong tegen de NOS. ‘Ja, dat speelt wel een beetje mee. Je geeft toch heel veel tijd eraan weg. Het is een hele eer, absoluut, maar als je vaak op de bank zit, dan knaagt dat aan je.’

De uitleg van De Jong viel niet goed bij Van der Vaart. ‘Ik neem Pierre altijd als voorbeeld’, zei hij. ‘Pierre zat altijd achter Ruud van Nistelrooij, Patrick Kluivert, Roy Makaay hing er nog bij… Maar Pierre wist zijn rol en was de beste pinchhitter op dat moment. Luuk denkt nu dat hij beter is dan dat hij is, ook omdat je nu geen Van Nistelrooij of Kluivert hebt. En daar gaat het mis. In de rol van Pierre is hij nog steeds de allerbeste.’

Van Hooijdonk zei dat hij weinig moeite had met zijn plek op de Oranje-bank. ‘Ik vond het juist een enorme eer om op de bank te zitten achter die geweldenaren’, vertelde hij lachend. Serieuzer: ‘Voor het Nederlands elftal bedank je niet. Het gaat je overkomen dat je niet meer geselecteerd wordt, maar voor bedanken is de eer veel te groot. Ik ben verbaasd. Je moet je plaats weten, dat is heel belangrijk, maar het is toch mooi om nog steeds bij het Nederlands elftal te mogen zijn?’

Van der Vaart denkt daar hetzelfde over. ‘Je mag voor het Nederlands elftal spelen… Als kleine jongen droom je daarvan. En zo fit als Luuk nog is. Dan ga je daar toch nooit voor bedanken?’

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes