Lente ver weg: deze week sneeuw

Voor wie wacht op lenteachtige temperaturen, is er niet zulk goed nieuws. De winterjas blijft voorlopig aan, want de komende dagen blijft het fris. Er is zelfs kans op sneeuw en gladheid.

“Maart roert z’n staart”, zegt meteoroloog Magdel Erasmus van Buienradar. Morgen is het bewolkt en gaat het regenen, met uitzondering van het noorden in de ochtend. Hoe zuidelijker, hoe kouder, waarbij de regen kan overgaan in natte sneeuw, vertelt Erasmus. “Later op de dag, richting de avond, komt er koudere lucht het land binnen. De kans op sneeuw wordt dan steeds groter, met name in het zuidoosten van het land.”

Daar kan het ‘s avonds zelfs echt helemaal wit worden, met een temperatuur die zakt tot rond het vriespunt.

Temperatuurkaart:

De dagen daarna blijft het wisselvallig weer en blijft er kans op winterse neerslag. Het is aan de koude kant voor de tijd van het jaar. 

Wie de weg op gaat, moet oppassen. Met name in de nacht en ochtend kan het op sommige plekken glad zijn. Ook als er winterse neerslag valt, kan het glad worden.

Zachter weerbeeld

Vrijdag passeert opnieuw een storing met regen of natte sneeuw. “Maar hoe dat lagedrukgebied over het land zal trekken, valt nu nog lastig te zeggen”, zegt Erasmus.

Maar lenteachtige temperaturen zijn ver weg. “Dat is hoe het gaat in maart. Morgen is het 3 graden gemiddeld, terwijl het normaal gesproken 9 graden is. Maar er zijn ook tijden waarin het 15 graden kan zijn. Vanaf vrijdag gaan de meeste weermodellen voor een zachter weerbeeld. Maar wanneer we lenteachtig weer gaan krijgen is momenteel lastig te zeggen. Het blijft een onzekere situatie.”

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes