Hevige sneeuw en kou voor het Verenigd Koninkrijk

Het Verenigd Koninkrijk staat een koude week te wachten. Volgens het Britse Met Office stroomt koude lucht vanaf maandag vanuit het noorden over het Verenigd Koninkrijk, met veel sneeuw, ijs en lage temperaturen als gevolg.

Voor maandag en dinsdag zijn er al waarschuwingen uitgegeven voor sneeuw en ijs. Die gelden met name voor de noordoostelijke delen, maar ook voor Noord-Ierland en zuidelijke delen van Engeland en Wales. In Schotland kan in hoger gelegen gebieden meer dan 20 centimeter sneeuw vallen en ook in lager gelegen delen in het noordoosten van het VK kan meer dan 5 centimeter vallen. Het weerinstituut waarschuwt dat de sneeuw voor problemen in het verkeer kan zorgen.

Op verschillende plekken wordt het ook zeer koud. In Schotland kan de temperatuur dalen tot -15 graden. Mensen wordt opgeroepen goed op vrienden en familie te letten en de nodige voorbereidingen te treffen voor de lage temperaturen.

Later in de week heeft vooral het noorden van het VK nog te maken met winters weer. Woensdagochtend is er aanvankelijk vooral in het zuiden kans op sneeuw, maar in de tweede helft van de week verplaatst het sneeuwgebied zich geleidelijk naar het noorden. Van woensdag tot en met vrijdag is code geel van kracht voor Noord-Ierland, Schotland en het midden en noorden van Engeland.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes