Ferrari: Leclerc trekt zich terug, Vasseur kan het nog steeds niet verklaren

Ferrari-teambaas: ‘Het project is niet verkeerd, we moeten eraan werken’

Ferrari-teambaas Frederic Vasseur probeert in Motorsport de draad weer op te pakken na een nachtmerrieachtig eerste weekend in het wereldkampioenschap Formule 1.

Eerst en vooral de verrassende uittreding van Charles Leclerc: “Eerlijk gezegd weten we nog steeds niet wat er gebeurd is. Een paar uur voor de race was er een probleem en we hebben die onderdelen vervangen, maar het is nog te vroeg om een gedetailleerd antwoord te geven. We hadden nooit verwacht een dergelijk probleem te hebben. Vandaag was de eerste keer dat we tegen een onverwacht probleem aanliepen, we hebben 6/7000 kilometer getest en eerder had de power unit zonder problemen op de dyno gedraaid.”

Vasseur benadrukte echter de goedheid van het ontwerp: “Het ontwerp is niet verkeerd, we moeten eraan werken. Misschien heeft het circuit van Sakhir onze zwakke punten blootgelegd, maar nu weten we waaraan we moeten werken. Er kwamen ook enkele positieve aspecten naar voren: het was goed nieuws dat we in de kwalificatie op hun niveau konden zitten, en het was ook goed nieuws dat Charles in de eerste stint van de race binnen bereik kon blijven. Daarna zagen we allemaal dat Red Bull de tweede stint op zachte banden kon rijden, terwijl wij moesten overschakelen op harde banden, en een deel van de achterstand was volgens mij ook daaraan te danken.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes