Betrapt! Burgemeester die 10.000 stappen wil zetten aangezien voor crimineel

De politie twijfelde geen moment, toen gemeld werd dat een man in het donker in Aerdenhout – gemeente Bloemendaal – rondstruinde met een kniptang. Uitvalswegen van de betreffende wijk werden dichtgezet, zodat de verdachte niet kon ontsnappen. De man bleek echter geen inbreker te zijn, maar burgemeester Roest die nog niet aan zijn dagelijkse 10.000 stappen zat.

Een alerte melder had er geen goed gevoel bij, iemand die zaterdagavond laat door Aerdenhout trok. En dan ook nog eens met een kniptang, zo schijft de politie op Facebook. Een situatie die om actie schreeuwde: “Het duurde even, maar na 45 minuten troffen we de persoon aan die in de melding was bedoeld.”

Die persoon, zo bleek, was geen ‘inbreker of iemand met verkeerde bedoelingen.’ Niets van dat alles; het was burgemeester Elbert Roest van de gemeente Bloemendaal, druk in de weer was met zijn dagelijkse stappendoel.

Met afvalknijper

Hij ‘verklaarde’ aan de politie: “Ik probeer elke dag 10.000 stappen te zetten. Lukt dat niet, dan ga ik voor het slapen een rondje lopen.” Bewapend met een afvalknijper, om niet alleen zichelf maar ook de straten van zijn gemeente in goede conditie te brengen.

De burgemeester – tevens gezagvoerder van de politie – uitte op Facebook ‘hulde voor de oplettende buurtbewoner’. Hij vindt het ‘een mooi verhaal dat is toegevoegd aan zijn burgemeesterschap’. Wel moest hij concluderen: “Het heeft toch iets aparts als een politie-auto je vol in de koplampen klem zet.”

Het zal hem er in de toekomst niet van weerhouden die gezonde 10.000 stappen per dag na te jagen. Maar: “Misschien dat ik een volgende keer toch maar een geel hesje aantrek.”

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes