Ajax heeft transferplannen: ‘Er gaat worden gezocht naar mensen in de as’

Ajax gaat komende zomer op zoek naar zeker vier nieuwe spelers, zo vertelt Mike Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf. De club zou zich in elke linie willen versterken met één speler en daarbij wordt er vooral naar de as gekeken.

De Ajax-watcher van de krant kreeg te horen dat tijdens de afgelopen week zogeheten compositiegesprekken hebben plaatsgevonden, waarin de selectie voor volgend seizoen wordt doorgenomen. ‘Er gaat worden gezocht naar nieuwe mensen in de as’, weet Verweij. ‘Ze zoeken een nieuwe keeper, een drie, een zes en een negen. De zoektocht naar een negen komt doordat Tadic geen echte spits is en Brobbey er niet in slaagt om onmiddellijk eerste spits te zijn. Ajax gaat op zoek naar nieuwe spelers.’

Het is ook nog altijd de vraag of John Heitinga volgend seizoen de trainer van Ajax zal zijn. De oefenmeester is tot nu toe foutloos in de Eredivisie, maar over zijn toekomst is nog niets bekend. Tegelijkertijd denkt hij wel mee over de selectie voor volgend seizoen en dat benoemt Verweij. ‘Kun je Heitinga erover laten beslissen als je volgend jaar misschien een nieuwe trainer hebt? Iemand zal het moeten doen, het is een hele rare situatie. Ajax heeft gewoon heel snel een technisch directeur nodig.’

Eén ding lijkt duidelijk: Ajax beleeft niet zijn beste seizoen. De Amsterdammers geven niet thuis in de topwedstrijden en de jongelingen ontwikkelen zich over het algemeen niet stormachtig, zo ziet ook Valentijn Driessen. ‘Taylor gaat van de basis naar de bank en in de slotfase (van Ajax – NEC, red.) zag je dat Wijndal heel erg bang was om een fout te maken bij 1-0. Hij was liever niet aan de bal en als hij dan aan de bal kwam, draaide hij heel snel terug om de bal naar achteren te spelen om geen enkel risico te nemen. Dat is absoluut niet de Wijndal die we van AZ kennen.’

Ajax aan de bal

‘Ik vind dat Ajax een probleem heeft als ze van balverlies in balbezit komen’, spreekt Verweij op zijn beurt. ‘Er zijn geen diepteloopacties of opofferingsloopjes. Het is gewoon totaal niet dynamisch en heel plichtmatig. De verdedigers delen ook in de malaise. Ik vind dat Jurriën Timber zich ook een beetje aan het verstoppen is. Ajax is qua resultaten op de goede weg, maar als je op deze manier doorgaat, dan komt het moment een keer dat je punten gaat verspelen.’

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes