Na bijna 300 uur nog mensen bevrijd uit puin in Turkije

Twee mensen zijn in Turkije na 296 uur levend onder het puin vandaan gehaald. Ze zijn volgens staatspersbureau Anadolu gered uit een ingestort gebouw in Antakya, in de regio Hatay. De reddingswerkers hadden ook een 12-jarig kind levend onder het puin vandaan gehaald, maar dat overleed later alsnog.

Op televisiebeelden is te zien dat de overlevenden door reddingswerkers naar ambulances worden gebracht. Anadolu zegt dat de 40-jarige vrouw bij bewustzijn is, over de toestand van de man is niets bekend. Ze zaten vast sinds de aardbevingen van vorige week maandag, die minstens 45.000 mensen het leven hebben gekost. Er wordt nog maar op minder dan 200 plekken naar overlevenden gezocht.

Turkije en Syrië werden vorige week maandag getroffen door zware aardbevingen. Het totale dodental ligt boven de 40.000. De Verenigde Naties denken dat het dodental uiteindelijk boven de 50.000 zal uitkomen.

Hoewel de kans om overledenen te vinden steeds verder slinkt, zijn er nog dagelijks reddingen. Gisteren werden er, zo’n 260 uur na de ramp, nog een 12-jarige jongen en 42-jarige vrouw levend onder het puin vandaan gehaald. Een dag eerder werd nog een 17-jarige levend onder het puin gehaald. Die redding is te zien in deze video:

Gisteren legde Maybritt Kuypers, medeoprichter van de Stichting Outdoor Medicine en SEH-arts, uit hoe het kan dat mensen zo lang overleven na de aardbeving. De eerste 72 uur worden in reddingsjargon aangeduid als ‘het gouden uur’.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes