Feyenoord slaat wéér toe in slotfase en krijgt AZ toch nog op de knieën

Het duel tussen de nummers één en twee van de Eredivisie is zaterdagavond gewonnen door Feyenoord. Marcus Pedersen besliste de wedstrijd met een zondagsschot in de negentigste minuut.

Feyenoord-trainer Arne Slot moest improviseren door de schorsing van Orkun Kökçü, terwijl ook Justin Bijlow en Gernot Trauner nog ontbraken. Lustharel Geertruida droeg daardoor de aanvoerdersband, Javairo Dilrosun startte als aanvallende middenvelder. Bij AZ ontbrak onder anderen oud-Feyenoorder Bruno Martins Indi, waardoor de achttienjarige Wouter Goes mocht beginnen in de defensie.

Het waren de Alkmaarders die na iets meer dan een kwartier de leiding namen in De Kuip. Een scherp aangesneden hoekschop van Jesper Karlsson werd door Dilrosun ongelukkig in eigen doel gekopt: 0-1. Feyenoord moest zo al vroeg in de achtervolging, maar had zonder Kökçü veel moeite om tot kansen te komen.

AZ hield zonder al te grote problemen stand, maar kon niet voorkomen dat de thuisploeg sterker werd. In de extra tijd van de eerste helft kwam Feyenoord op gelijke hoogte. Ousama Idrissi gaf goed voor bij de tweede paal, waar Alireza Jahanbakhsh boven Milos Kerkez uitkwam en diagonaal binnenkopte. Zo waren uitgerekend de twee aanvallers met een AZ-verleden verantwoordelijk voor de 1-1.

In de tweede helft had Feyenoord meer initiatief en een kwartier na rust dacht Santiago Giménez dat om te zetten in de 2-1. De treffer van de Mexicaan werd echter afgekeurd wegens buitenspel. Aan de andere kant kwam Karlsson na een prachtige pass van Jordy Clasie net tekort om Feyenoord-doelman Timon Wellenreuther te omspelen.

Slotoffensief

In de 82ste minuut kreeg Giménez dé kans op de winnende treffer. Quilindschy Hartman legde de bal met veel gevoel op het hoofd van de spits, maar die kopte centimeters naast het doel van AZ. Het bleek het begin van een slotoffensief van Feyenoord, dat ogenschijnlijk meer over had dan de bezoekers. In de slotminuut van de reguliere speeltijd resulteerde dat alsnog in een doelpunt.

Pedersen kreeg de bal voor zijn voeten na een afgeslagen hoekschop en haalde van afstand uit met links. Zijn schot werd door Karlsson nog licht van richting veranderd, waardoor keeper Mathew Ryan kansloos was: 2-1. Feyenoord sleepte die voorsprong in de extra tijd over de streep en bouwt de voorsprong op AZ verder uit naar vijf punten.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes