De Vries al na dit seizoen naar Red Bull? ‘Het zou me helemaal niet verbazen’

Andrew Shovlin, hoofdingenieur bij Mercedes, zou er niet vreemd van opkijken als De Vries na dit seizoen al bij Red Bull Racing terecht komt. Komend seizoen komt De Vries uit voor AlphaTauri, het zusterteam van Red Bull. Shovlin heeft lang met de Nederlander samengewerkt en ziet in hem een toekomstige Grand Prix-winnaar.

‘We zouden spijt kunnen krijgen dat we hem hebben laten gaan’, begint Shovlin in het boek Max & Nick van Ivo Pakvis en Stijn Keuris. ‘Het zou me niet verbazen als we hem binnenkort in het fabrieksteam van Red Bull zien. Het zou me helemaal niet verbazen als dat in de komende twaalf maanden of zo gebeurt.’

‘De Vries heeft vermogen races te winnen’

Volgens Shovlin heeft De Vries veel potentie. ‘Ik twijfel er niet aan dat Nyck het vermogen heeft om races te winnen als hij in het juiste team met de juiste auto zit. Of hij wereldkampioen kan worden, hangt van hemzelf af. Door zijn leeftijd heeft hij daar minder tijd voor, maar dat maakt hij goed met zijn ervaring.’

Hiervoor was De Vries nog in dienst van Mercedes. ‘We hadden met Nyck afgesproken dat hij de beste optie mocht kiezen als we hem niet bij een Mercedes-team konden plaatsen. Hij paste heel goed in ons team, maar je kunt niet iedereen tegenhouden. Hij was de ideale test- en reserverijder voor ons’, besluit Shovlin.

Formule 1 live kijken komend seizoen? Bestel Viaplay of F1TV of neem een kijkje op onze Formule 1 tv-pagina.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes