Weghorst geprezen door Engelse media om specifieke kwaliteit

Wout Weghorst heeft in zijn eerste maand bij Manchester United indruk gemaakt op de Engelse pers. De spits was in zijn eerste negen duels voor The Red Devils slechts eenmaal trefzeker, maar wordt geprezen om zijn andere kwaliteiten.

In Camp Nou stond Weghorst donderdagavond voor het negende duel op rij in de basis bij United. Ditmaal in een rol als aanvallende middenvelder achter Marcus Rashford. Vanuit die positie legde de Nederlander veel vuile meters af, om de opbouw van Barcelona te verstoren en landgenoot Frenkie de Jong voor de voeten te lopen.

‘Weghorst verrichtte werk voor twee en zette slidings in om Frenkie de Jong, het grote transferdoelwit van Manchester United, dwars te zitten. Soms kan voetbal zo poëtisch zijn’, schrijft Sky Sports. ‘In Camp Nou kwamen beide ploegen tot achttien doelpogingen. De makkelijkste kans van allemaal was misschien wel voor Weghorst. Maar door zijn bijdrage in het neutraliseren van Barça kon hij het veld toch met zijn hoofd omhoog verlaten’, vindt het Britse medium.

‘Weghorst heeft slechts één keer gescoord in een reeks van negen wedstrijden, maar het gaat bij hem niet om de doelpunten. Ten Hag zag andere kwaliteiten in hem, als aanvaller is hij daadwerkelijk de eerste verdediger’, aldus Sky dat het aantal keren dat Weghorst druk heeft gezet bij United vergeleek met de rest van de Premier League-spelers. Alleen Dejan Kulusevski (Tottenham Hotspur) en Erling Haaland (Manchester City) blijken op dat gebied nog actiever dan de Nederlander.

‘De manier waarop United speelt met Weghorst in de ploeg, suggereert dat de club zal proberen om zijn verblijf in de zomer te verlengen’, voorspelt Sky.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes