Weer gevechten in aardbevingsgebied noordwesten Syrië

BEIROET (ANP/RTR) – Voor het eerst sinds de aardbevingen van 6 februari in Turkije en Syrië is in het getroffen gebied in Syrië weer gevochten tussen het regeringsleger en rebellen. Circa 25 kilometer ten westen van Aleppo raakten rebellen en militairen in een vuurgevecht aan het front. Het leger heeft daarop de nabijgelegen plaats Atarib gebombardeerd. Die plaats is in handen van rebellen.

Volgens de Verenigde Naties zijn zeker 4400 mensen om het leven gekomen door de aardbevingen in noordwestelijk Syrië in de gebieden van jihadisten en andere rebellen. Zij strijden niet alleen tegen de regering van president Bashar al-Assad maar raken ook wel onderling slaags. Veel jihadisten en rebellen konden zich tijdens de burgeroorlog na onderhandelingen met betrokken partijen, met name de regering van Assad, Rusland en Turkije, terugtrekken in de noordwestelijke provincie Idlib.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes