Waarom steeds meer mensen aan shower sandwiching doen

Van een warme – of eigenlijk hete – douche knappen we altijd op, maar helaas is onze huid daar niet bepaald fan van. Vooral in de winter kan je huid na een hete douche trekkerig aanvoelen. Dit is dan ook de reden waarom shower sandwiching een upcoming trend is. 

Shower sandwiching

In de winter een droge, trekkerige huid hebben; we’ve all been there. Een goede moisturizer is in de koudere maanden dan ook geen overbodige luxe. Toch is alleen een moisturizer voor je gezicht niet genoeg, want ook de rest van je lichaam verdient wat extra aandacht. Op TikTok duiken dan ook steeds meer video’s op waarin gebruikers zweren bij shower sandwiching. Maar wat is het precies? 

Het is eigenlijk heel simpel. Voor je gaat douchen, breng je je favoriete, voedende lichaamsolie op je hele lichaam aan. Op deze manier vorm je een beschermende laag tegen het hete water. Breng de olie vooral op de droogste plekken aan – bij de meeste mensen zijn dat hun ellebogen. Vervolgens spring je onder de douche. Je hoeft de olie niet in te laten trekken. Na het douchen dep je je huid droog met een handdoek en breng vervolgens een nieuw laagje body oil aan. 

Werkt het echt? 

Glam meldt dat deze methode volgens een aantal dermatologen diverse voordelen heeft. Zo zou je huid minder snel vocht verliezen en dus beter gehydrateerd blijven. Bovendien zou je huid door deze methode ook ingrediënten uit andere huidproducten beter opnemen. 

Ga voordat je deze methode wil uitproberen wel bij jezelf te rade wat voor type huid je hebt. Als je een droge of schilferige huid hebt, of een gecombineerde huid, kun je dit zeker eens proberen. Maar als je huid wat vetter is of vatbaar voor puistjes, kunnen oliën de kans op verstopte poriën vergroten. Soms is een vocht inbrengende crème op waterbasis dan al voldoende.

Bron: Mindbodygreen, Glam | Beeld: iStock

Het bericht Waarom steeds meer mensen aan shower sandwiching doen verscheen eerst op Marie Claire.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes