Uitblinker Rashford dankzij list Ten Hag: ‘Het werkte wonderbaarlijk’

In de Britse media was na het spektakelstuk in Camp Nou oog voor het spetterende optreden van Marcus Rashford én de tactische truc van Erik ten Hag met Wout Weghorst.

Weghorst leverde donderdag als middenvelder zijn bijdrage aan het resultaat in Camp Nou, waar Manchester United 2-2 speelde tegen Barcelona. Sky Sports beoordeelde zijn optreden met een zes, waar de Manchester Evening News de Oranje-international op een vijf trakteerde. ‘Begon achter Rashford. Speelde een rol waarvoor hij niet is gehaald.’

Weghorst bleef zo bijna letterlijk in de schaduw van de man die in Barcelona het meest in de schijnwerpers stond; Rashford. ‘Manchester United heeft een andere speler van wereldklasse onder Erik ten Hag’, schreef Manchester Evening News over de Engelse international die onder de Nederlandse manager definitief de twijfels over zijn kwaliteiten heeft weggenomen. ‘Xavi noemde hem een van de beste aanvallers in Europa. Maar er zijn er op dit moment geen die beter zijn.’

De loftuitingen van de Barcelona-coach hadden Ten Hag tot een tactische list gebracht om Rashford nog meer tot bloei te laten komen in Camp Nou. ‘Ten Hag ruïneerde de anti-Rashford-plannen van Barcelona’, schreef The Sun, waarbij werd gewezen op de nieuwe rol voor Weghorst. ‘En het werkte wonderbaarlijk met de favoriet van de fans die zijn 22ste treffer van het seizoen maakte.’

The Daily Mail werd ook verrast door de keuze. ‘Pep Guardiola is goed in vreemde positionele veranderingen, maar Ten Hag is er beter in’, schreef de krant over de keuze Weghorst als middenvelder op te stellen. Rashford profiteerde en toonde zijn klasse. ‘Wat een jaar een verschil kan maken. In februari 2022 had hij vijf keer gescoord en zou hij er verder niet meer maken. Hij leek een speler in verval. Maar als je iedereen zo kan slopen in Camp Nou, dan behoor je tot de elitespelers.’

Volgens The Guardian is dat een verdienste van Ten Hag, die wel het beste naar boven weet te halen bij Rashford. ‘Lang werd geworsteld over zijn beste positie. Van Gaal gebruikte hem als spits, Mourinho zag meer een vleugelaanvaller in hem, Solskjaer probeerde het allebei en Rangnick gaf hem bijna op. Nu lost hij zijn verwachtingen in van een speler die heel snel de complete aanvaller aan het worden is. Erik ten Hag verdient daarvoor wel de credits. Misschien is hij de eerste coach die ziet dat Rashford niet aan één positie gebonden is maar van gedaante kan veranderen als een windvaan.’

De Nederlander laat de Engelse international stralen. ‘Het was Ten Hag die Weghorst als nummer tien opstelde om ruimte te creëren voor Rashford. Over Weghorst mogen de meningen verdeeld zijn, maar als dekmantel voor Rashford doet hij zijn werk’, aldus The Guardian.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes