Stemmachinefabrikant: Fox News loog bewust over verkiezingsfraude

DENVER (ANP/RTR) – De Amerikaanse televisiezender Fox News noemde Donald Trumps claims over verkiezingsfraude in 2020 intern “totale onzin”. Dat stelt stemmachinefabrikant Dominion Voting Systems in de rechtszaak die het bedrijf heeft aangespannen tegen de zender wegens laster.

In rechtbankdocumenten die donderdag publiek werden schrijft Dominion tot die conclusie te komen na het inzien van interne communicatie bij Fox News en verklaringen die zenderbaas Rupert Murdoch en anderen in januari moesten afleggen in de zaak. Murdoch zou de beweringen van Trump dat er met de verkiezingsuitslagen was gerommeld op de werkvloer “stapelgek” en “schadelijk” hebben genoemd. Andere werknemers zouden woorden als “absurd” en “roekeloos” hebben gebruikt voor de aantijgingen.

Dominion klaagde Fox News in maart 2021 aan voor 1,6 miljard dollar. Het Amerikaans-Canadese bedrijf vindt dat Fox News zich schuldig heeft gemaakt aan laster door te berichten dat de stemmachines van Dominion waren gebruikt voor de verkiezingsfraude, terwijl de redactie wist dat dat niet waar was. Fox News beroept zich op de persvrijheid en stelt in zijn eigen rechtbankpapieren dat de claims van Trump “ontegensprekelijk nieuwswaardig” waren en dat kijkers hebben begrepen dat het slechts ging om aantijgingen.

Fox News en Dominion treffen elkaar op 17 april in de rechtbank, de zaak zal vermoedelijk vijf weken duren.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes