Schaatsster Leerdam derde op 500 meter, Herzog klopt Kim

TOMASZÓW MAZOWIECKI (ANP) – Schaatsster Jutta Leerdam is bij de laatste wereldbeker in Polen als derde geëindigd op de 500 meter. De 24-jarige schaatsster van Jumbo-Visma sprintte naar een tijd van 38,14.

Kim Min-sun uit Zuid-Korea werd voor het eerst dit seizoen verslagen op de 500 meter. Ze moest Vanessa Herzog uit Oostenrijk voor laten gaan, die won in 37,96. De Zuid-Koreaanse was met 38,08 in een rechtstreeks duel nog nipt sneller dan Leerdam en werd tweede.

Kim had alle voorgaande wereldbekerwedstrijden op de 500 meter op haar naam geschreven. Ze won het wereldbekerklassement dan ook met grote voorsprong voor Herzog en olympisch kampioene Erin Jackson. Leerdam, die de wedstrijd van vorige week in Polen oversloeg, werd vierde.

Dubbel gevoel

Leerdam was verrast dat ze zo dicht bij de winst zat en dat gaf haar een dubbel gevoel. “Ik baal van die missers. Het had mijn eerste winst op de 500 meter kunnen zijn”, zei ze bij de NOS. “Maar ik was eerst blij dat ik er dichtbij zat. Ik had ook het gevoel dat ik kon winnen en dat heb ik nog nooit gehad op de 500 meter. Ik maakte op de kruising ook nog een misser, dan mis je ook iets bij het doorversnellen. Dit is wel heel goed voor mijn zelfvertrouwen op de 500 meter.”

Michelle de Jong zat maar een honderdste van een seconde van het podium. De 23-jarige Friezin van Reggeborgh werd met 38,15 vijfde. Ploeggenote Marrit Fledderus eindigde als achtste met 38,34. Dione Voskamp zat daar 4 honderdsten van een seconde achter en werd met 38,38 tiende. Naomi Verkerk kwam bij haar debuut in de A-groep tot 38,42, goed voor de elfde plaats.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes