Oranje Leeuwinnen onderuit in oefenwedstrijd tegen Oostenrijk

Het Nederlands dameselftal heeft vrijdagavond in een oefenwedstrijd verloren van Oostenrijk. Op Malta werd het 1-2, door een doelpunt van Lieke Martens voor Nederland en twee late treffers van Eileen Campbell en Sarah Zadrazil.

In Xewkija, een dorpje op Gozo (een klein eiland naast Malta), was een handjevol toeschouwers getuige van het vriendschappelijke onderonsje tussen Nederland (nummer acht op de FIFA-wereldranglijst) en Oostenrijk (negentiende). De ploeg van Andries Jonker nam al vroeg in de wedstrijd het initiatief, al moest keepster Daphne van Domselaar de eerste redding verrichten.

Na ruim een kwartier zette Martens de openingstreffer al op het bord met een knap schot van afstand. Fenna Kalma en Sherida Spitse kregen de grootste kansen om de marge iets uit te breiden, maar de kansen waren niet aan hen besteed. Daar volgde bij het scheiden van de markt de rekening voor: Campbell maakte 1-1, en even later werd het door een schot in de kruising van Zadrazil zelfs nog 1-2. Dinsdag treffen beide ploegen elkaar in opnieuw een oefenwedstrijd.

Voor Jonker en zijn ploeg zijn dit nuttige testcases richting het WK aanstaande zomer. Op het toernooi in Australië en Nieuw-Zeeland is Nederland in de poulefase gekoppeld aan de Verenigde Staten, Vietnam en de winnaar van een play-offtoernooi met Portugal, Kameroen en Thailand.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes