Olympisch kampioen kunstschaatsen verliest handen en voeten na bloedvergiftiging

De Russische kunstschaatser Roman Kostomarov, die op de Olympische Spelen van Turijn in 2006 goud won, is zijn beide handen en voeten verloren. De Rus liep een bloedvergiftiging op, waardoor zijn ledematen afstierven. Volgens Russische media hadden artsen geen andere keuze dan de handen en voeten te amputeren.

De voormalig olympisch kampioen ligt nog in kritieke toestand in een ziekenhuis. Hij ligt, sinds hij op 10 januari met een zware longontsteking in het ziekenhuis werd opgenomen, aan de beademing.

Handen kleurden zwart

De Russische krant Komsomolskaya Pravda schrijft dat de necrose, het afsterven van weefsel, begon bij de linkervoet. Artsen voerden een operatie uit in de hoop de necrose te stoppen. Later bleek echter ook de rechtervoet aangetast, waarna beide voeten geamputeerd moesten worden. Enkele dagen later begonnen ook de handen zwart te kleuren. Ook die waren vervolgens niet meer te redden.

In 2006 won de nu 46-jarige kunstschaatser met zijn partner Tatjana Navka olympisch goud in Turijn op het onderdeel ijsdansen. In 2004 en 2005 werd het duo wereldkampioen.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes