Loekasjenko: Belarus alleen oorlog in als land wordt aangevallen

MINSK (ANP/RTR) – De Belarussische president Loekasjenko zal zijn troepen enkel bevelen om naast Rusland te vechten in een oorlog als het land zelf wordt aangevallen, zegt hij donderdag tijdens een persconferentie. Ook zei hij dat Rusland Belarus nooit gevraagd heeft deel te nemen aan de oorlog in Oekraïne.

Op de persconferentie zegt Loekasjenko “in slechts één geval” bereid te zijn deel te nemen aan de oorlog. “Als er ook maar één soldaat op het grondgebied van Belarus komt om mijn volk te doden”. Verder zei Loekasjenko dat hij vrijdag een ontmoeting heeft met de Russische president Vladimir Poetin.

Rusland gebruikte Belarus vorig jaar als halteplaats voor zijn grootschalige invasie in Oekraïne en lanceerde zijn mislukte offensief op de Oekraïense hoofdstad Kiev vanuit dat land. Gezamenlijke luchtmachtoefeningen van de beide landen in januari wakkerden zorgen aan in het Westen en Oekraïne dat Minsk zich zou kunnen voorbereiden op een actievere rol in de oorlog.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes