Jonker hard na zwak slot: ‘Duidelijk waarom die meiden op de bank zitten’

De Oranje Leeuwinnen gingen vrijdagavond onderuit tegen Oostenrijk. Na een goed begin gaf Nederland de zege in de slotfase nog helemaal uit handen: 1-2. Andries Jonker spreekt harde woorden richting de speelsters die in waren gevallen.

‘Een heel matig laatste halfuur. Het eerste uur, daar was ik content mee. We stonden voor, waren bovenliggend, hadden meer balbezit en kansen. We hadden 2, 3 of 4-0 kunnen maken. Na de wissels werd het minder, dan wordt duidelijk waarom die meiden op dit moment nog op de bank zitten. Dan brengen we onszelf in de problemen. Dan krijgen we nog de kous op de kop, en dat is doodzonde’, analyseerde Jonker.

‘Het eerste uur was echt zoals we het willen. Van de vier grote kansen in de eerste helft, moeten er twee in op dit niveau. Op het WK zullen we twee kansen krijgen, dan moeten er echt anderhalf in. Anders gaat het niet’, waarschuwt de bondscoach.

Hem werd nog gevraagd naar de reserverol voor Sherida Spitse. ‘Er is een kern van speelsters die heel dicht bij een basisplaats zit. Ik wilde gewoon eens zien hoe Damaris Egurrola, een basisspeelster bij een Europese topclub als Olympique Lyon, het zou doen vanaf het begin. Dat hebben we op een paar posities, dat de concurrentie groot is. Jill Roord is er vandaag niet bij, maar die kan wel mee gaan doen. Het gaat erom wie er in juli de beste is.’

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes