Constantijn over Amalia’s veiligheid: ‘Dramatische situatie’

Ze is net terug van haar kennismakingsreis door de Caraïben, maar terug in Nederland zit Amalia direct weer achter slot en grendel vanwege de ernstige bedreigingen aan haar adres. In Op1 liet oom Constantijn zich uit over de situatie.

Oranje-oom

Hij is als jongere broer van koning Willem-Alexander natuurlijk nauw betrokken bij het reilen en zeilen van het koninklijk gezin. Gisteren bood Constantijn in het programma Op1 een kleine blik achter de paleismuren, toen hij vertelde over de situatie rond zijn nichtje.

x

Zo stelt hij: “Het is een heel dramatische situatie. Het is vooral menselijk heel beperkend. Als je een jonge vrouw bent, dan wil je in je studententijd vrij kunnen leven. Dat is haar niet gegund.” Verder laat Constantijn weten dat het bij de Oranjes niet met regelmaat over de problemen rond de prinses gaat. “We praten er wel over, maar niet heel veel”, aldus de prins. “Er is niet veel dat je erover kunt zeggen”, concludeert hij.

Nuchter

Die nuchtere kijk op de situatie kennen we ook van paps zelf. Zo liet Willem-Alexander bij het persgesprek na afloop van de Caribische tour weten: “Als ik me er zorgen om ga maken, maak ik me zorgen over iets waar ik geen expertise in heb. Dus dat laat ik aan degenen over die zeggen: je kan daar veilig rondlopen.”

De tour door het Caribisch deel van het koninkrijk moet in die zin een absolute verademing geweest zijn voor de kroonprinses: lekker naar buiten, handen schudden, de haren én de heupen los in de wind.

Bij het persgesprek toonde Amalia zich zeldzaam kwetsbaar. Zo stelde ze: “Ik ga er heel eerlijk in zijn: ik heb het nog steeds heel erg moeilijk. Ik mis het normale leven, het leven van een student. Het door de straten lopen, naar een winkel kunnen gaan.” Hopelijk wordt de situatie snel opgelost, maar wie weet: zouden Elo en Claus-Casimir tot die tijd vaker langsgaan op Paleis Huis ten Bosch? Een béétje reuring binnen de paleismuren, dat moet kunnen, toch?

Bron: RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Het bericht Constantijn over Amalia’s veiligheid: ‘Dramatische situatie’ verscheen eerst op Beau Monde.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes