Blunderende VAR houdt ermee op na felle kritiek van Arteta

Lee Mason is niet langer beschikbaar als VAR. Zijn optreden achter het scherm was afgelopen zaterdag reden voor felle kritiek van Arsenal-trainer Mikel Arteta: de gelijkmaker van Ivan Toney werd ten onrechte goedgekeurd.

Toney scoorde, maar stond buitenspel. De aanvaller van Brentford kwam daarmee weg omdat de video-arbitrage, geleid door Mason, er even niet aan had gedacht om de lijntjes te trekken waarmee duidelijk was geworden dat deze gelijkmaker niet had mogen tellen. Het werd extra pijnlijk omdat deze 1-1 ook de eindstand bleek.

‘We waren na die wedstrijd heel boos, omdat het niet om een menselijke fout gaat. Hier begreep iemand zijn functie niet, en dat is niet acceptabel. Dat kost ons twee punten. We waarderen wel dat er excuses en een uitleg zijn gekomen. Nu moeten we door. Het maakt de spelers, de staf en onze fans sterker, dat ze over deze horde heen moesten. Maar tevreden ben ik pas als ze me die twee punten teruggeven, en dat gaat niet gebeuren’, aldus Arteta over het moment.

Mason werd al geschorst door de competitie, hij zou in de aanstaande speelronde niet worden opgeroepen als VAR. Hij heeft nu zelf een drastischer besluit genomen, hij stapt uit de PGMOL, de organisatie van de arbitrage van de hoogste Engelse voetbalcompetitie. Mason zal dus niet meer achter het scherm plaatsnemen in de Premier League. Het fluiten op het veld had Mason (51) na vorig seizoen al achter zich gelaten.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes