Agenten pleiten onschuldig voor de moord op zwarte Tyre Nichols

MEMPHIS (ANP/AFP/RTR) – De vijf politieagenten uit Memphis, in de Amerikaanse staat Tennessee, die verdacht worden van de moord op de zwarte man Tyre Nichols zeggen niet schuldig te zijn. Ook de andere beschuldigingen, van wangedrag, verstikking, kidnapping en buitensporig geweld wijzen ze af.

Op videobeelden is te zien hoe de 29-jarige Nichols op 7 januari door vijf agenten, eveneens zwarte Amerikanen, wordt geschopt en geslagen met een wapenstok. Nichols overleed drie dagen later aan zijn verwondingen. De man werd na een achtervolging aanvankelijk aangehouden voor een verkeerscontrole, maar die confrontatie liep uit de hand. De zaak leidde net als eerdere incidenten met buitensporig politiegeweld tegen zwarte Amerikanen tot ophef in de Verenigde Staten.

De vijf agenten werden na de beschuldigingen ontslagen uit het politiekorps maar zijn nog wel vrij op borg. Als ze worden veroordeeld, kunnen ze op basis van de beschuldigingen niet de doodstraf krijgen, die nog van toepassing is in Tennessee, maar wel een gevangenisstraf tot zestig jaar.

De volgende hoorzitting staat gepland op 1 mei.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes