Willem-Alexander bezoekt Nederlandse troepen in Litouwen

Koning Willem-Alexander brengt volgende week dinsdag een bezoek aan Nederlandse militairen die in Litouwen gestationeerd zijn. De vorst neemt dan ook deel aan een oefening, meldt de Rijksvoorlichtingdienst. Ook gaat hij in gesprek met de troepen.

De Nederlandse militairen maken deel uit van de NAVO Enhanced Forward Presence in Litouwen, ter afschrikking van de Russische dreiging. De koning wordt vergezeld door luitenant-generaal Martin Wijnen, commandant Landstrijdkrachten.

Na zijn bezoek aan de militairen gaat Willem-Alexander naar het presidentieel paleis in hoofdstad Vilnius, waar hij een bezoek brengt aan de Litouwse president Gitanas Nausėda.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes