Wieleranalisten over Tadej Pogacar: ‘Hij staat boven Wout en Remco en kan elke koers winnen’

Een betere start van het nieuwe wegseizoen kon hij zich niet wensen. Tadej Pogacar blijft ook na de tweede etappe in de Ruta del Sol ongeslagen en heeft nu al zijn derde opeenvolgende zege te pakken. Sterker nog, drie keer slaagde hij erin solo over de finish te komen. De Sloveen is al vroeg op het seizoen in bloedvorm en daar valt voorlopig weinig aan te doen.

Wieleranalisten Dirk De Wolf en Marc Sergeant zijn alvast lyrisch over zijn indrukwekkende seizoensbegin. “Het is straf wat hij al heeft laten zien”, vertelt Sergeant aan Het Nieuwsblad. “Zeker de manier waarop. Woensdag was hij al aan het lachen met zijn verzorger toen de tweede over de finish reed. Het lijkt wel of het hem allemaal geen moeite kost, hij recupereert zo snel. En hij doet het ook telkens met een solo. Wie zich in zijn wiel vastbijt, moet er genadeloos uit. Pogacar zet zijn turbo aan wanneer hij wil.”

Dirk De Wolf ziet ‘Pogi’ dan ook als topfavoriet voor de overwinning in de grote voorjaarsklassiekers. “Hoe gaat Van Aert hem kloppen? Waar krijg je hem er af in de Ronde van Vlaanderen? Hij zal zich niet opnieuw laten ringeloren door Van der Poel. Maar de andere toppers zullen er ook wel staan. Het wordt genieten.”

Eddy Merckx

De Wolf durft zelfs de vergelijking te maken met de Kannibaal. “Pogacar is de Eddy Merckx van deze generatie, hij staat een tikkeltje boven Wout van Aert en Remco Evenepoel. Pogacar rijdt altijd om te winnen, waar hij ook start.”

Marc Sergeant bevestigt. “Hij kan elke koers op de kalender winnen als hij er zijn zinnen op zet, zelfs Parijs-Roubaix.”

       

Het bericht Wieleranalisten over Tadej Pogacar: ‘Hij staat boven Wout en Remco en kan elke koers winnen’ verscheen eerst op Wieler Revue.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes