”Vanaf de eerste training zag ik meteen dat hij de beste was”

Quilindschy Hartman is bezig aan een indrukwekkende ontwikkeling bij Feyenoord. De 21-jarige linksback kampte vorig seizoen nog met een zware blessure. Afgelopen zomer scheelde het niet veel of Hartman werd verhuurd. Inmiddels is de linksback niet meer weg te denken uit de basiself van de Rotterdammers.

Jaap Swank, de eerste jeugdtrainer van Hartman bij VVGZ, zag direct al dat Hartman wel eens ver kon komen in het voetbal. ”Vanaf de eerste training zag ik meteen dat hij de beste was. en balletje aannemen, controleren met de borst en met twee benen schieten… Hij kon het als jong ventje al allemaal. De meeste jonge spelers staan op die leeftijd nog bloemetjes te plukken in het veld, hij was toen al superfanatiek en had enorm veel talent. Ik kon toen al zien dat hij niet lang bij VVGZ zou blijven spelen.”

Feyenoord melde zich dan ook al vroeg voor Hartman. De stadionclub pikte de voetballer op 8 jarige leeftijd op en stalde hem één jaar erin de jeugdopleiding van Excelsior. ”Ik kijk bij kinderen altijd naar hun bereidheid tot aanvallen en verdedigen”, vertelt voormalig hoofdjeugdopleiding Marco van Lochem van Excelsior in het Algemeen Dagblad. ”Vroeger was hij echt al een pitbull, ging hij er vol voor. Dat zit nog steeds opgesloten in zijn spel. Het is fantastisch om te zien hoe hij zich heeft ontwikkeld.”

Van Lochem wil nog niet op de zaken vooruit lopen. Tegen sc Heerenveen speelde Hartman nog niet zijn beste wedstrijd. Nog genoeg ruimte voor ontwikkeling en daar moet hij hard voor werken. ”Laat hem eerst maar eens twee jaar vaste basisspeler van Feyenoord zijn, dat zou heel goed zijn voor zijn ontwikkeling. Hij moet nog fouten gaan maken om beter te worden. Maar als je puur kijkt naar zijn drive, kan hij op termijn echt wel een stap gaan maken naar een grote competitie.”

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes