Union-trainer zeer tevreden over confrontatie met Ajax: ‘Complimenten’

Urs Fischer kijkt met een goed gevoel terug op de heenwedstrijd in de tussenronde van de Europa League. Zijn Union Berlin maakte het Ajax lastig en hield de Amsterdammers op een doelpuntloos gelijkspel. De VAR zette daarnaast een streep door een doelpunt van de Duitsers.

‘Ik ben zeer tevreden’, zei Fischer na afloop op de persconferentie. ‘Ik moet mijn elftal de complimenten geven voor de manier waarop ze negentig minuten lang gedisciplineerd hebben gespeeld. Ze hebben veel gevaar in de kiem gesmoord en de ruimtes goed bespeeld. Ook bleven we actief op de momenten dat Ajax de bal had, om zo snel mogelijk het balbezit terug te krijgen. We hebben het echt goed gedaan.’

Fischer zag ook dat Ajax geen enkele keer tussen de palen schoot. ‘We hebben niet veel kansen weggegeven. Zelf kregen we een paar goede mogelijkheden. Misschien hadden we moeten scoren, maar dat was ons niet gegund. Al met al is dit een goede uitgangspositie voor de return van volgende week.’

De trainer van Union Berlin kreeg ook een vraag over de afgekeurde treffer van Morten Thorsby, die de bal tegen zijn arm kreeg. ‘Ik heb het nog niet teruggezien. Ik heb Morten na de wedstrijd snel gevraagd hoe hij het beleefde. Hij had het gevoel dat hij de bal niet raakte met zijn arm, maar ik begrijp wel dat je het als speler in zo’n actie niet meer goed kan herinneren. We moeten de beelden nog maar eens terugkijken, maar we kunnen het toch niet meer beïnvloeden. De arbitrage heeft dit besloten, dan moeten we het accepteren.’

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes