Syrische president Assad houdt eerste speech sinds aardbevingen

DAMASCUS (ANP/RTR/DPA) – De Syrische president Bashar al-Assad heeft voor het eerst sinds de aardbevingen zijn land toegesproken. Hij zei op de Syrische televisie dat de omvang van de ramp om meer middelen vraagt dan de staat tot zijn beschikking heeft.

Assad noemde de aardbevingen desondanks “een kans” om de problemen van Syrië aan te pakken, zoals de diepe economische crisis. Bovendien dankte de president alle reddingsteams en staten die zijn land hebben geholpen tijdens de nasleep van de ramp, inclusief de “Arabische broers en vrienden”.

Volgens Assad was Syrië al 250 jaar niet meer getroffen door een aardbeving en was het land daarom niet voorbereid op zo’n ramp. Wel wees hij op de burgeroorlog, die ervoor gezorgd zou hebben dat de samenleving genoeg ervaring heeft om met rampspoed om te gaan.

Ziekenhuis

Assad bracht eerder al een bezoek aan het aardbevingsgebied. Hij liet zich fotograferen in een ziekenhuis en praatte met slachtoffers.

Het grootste gedeelte van de Syrische doden viel in gebieden die in handen zijn van de rebellen met wie Assad al jaren in oorlog is. Daar zijn tot nu toe meer dan 4000 doden geteld, in het regeringsgebied 1414. De hulp aan het rebellengebied komt moeizaam op gang.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes