Scholes lovend over Ten Hag, Manchester United én Frenkie de Jong

Paul Scholes is lovend over het optreden van Manchester United in Camp Nou. De clubicoon was zeer te spreken over hoe manager Erik ten Hag de heenwedstrijd tegen Barcelona (2-2) in de tussenronde van de Europa League heeft benaderd.

Scholes denkt dat United vooraf had getekend voor een gelijkspel. ‘Maar als je ziet hoe de wedstrijd verliep en welke kansen ze creëerden, denk ik dat United heel goed was, vooral de tweede helft’, zei de 48-jarige oud-speler van The Red Devils als analyticus bij BT Sport. ‘Het was een adembenemende wedstrijd, beide teams gingen er echt voor. Het was in zekere zin een beetje een flashback’, doelde hij op duels tussen beide clubs uit het verleden.

United liet in Camp Nou zien niet bang te zijn voor Barça. ‘Ten Hag kondigde aan dat ze ervoor gingen en gelijk heeft hij. Ik denk niet dat dit een fantastisch Barcelona is, maar deze wedstrijd is de perfecte opmaat voor volgende week donderdag’, vervolgde Scholes zijn lofzang over United. ‘Ze zien er nu uit als een echt team. Om op zo’n manier een resultaat te halen in Barcelona is erg goed, beter kan je niet verwachten op dit moment.’

Collega-analyticus Owen Hargreaves sloot zich daarbij aan. ‘Als iemand nog twijfelde of United de real deal was of niet, dan is dit het bewijs. Ze gingen gelijk op met Barcelona, de koploper van La Liga, leverden een geweldige prestatie en hadden gemakkelijk kunnen winnen’, zei de voormalige middenvelder, die ziet dat het werk van Ten Hag zijn vruchten afwerpt. ‘De manager geeft de spelers vertrouwen en dat zie je terug op het veld. Ze waren briljant.’

Frenkie de Jong

Scholes was ook lovend over Frenkie de Jong, die afgelopen zomer veelvuldig aan Manchester United werd gelinkt, en zou hem graag op Old Trafford zien spelen. ‘Een fantastische voetballer, hij kan dribbelen. Hij is op zijn best op de nummer 6-positie, maar hij kan ook meer naar voren spelen. De United-fans zien hem graag komen, maar ik denk dat alle topclubs in de Premier League deze jongen heel graag zouden hebben, want hij maakt je veel beter. Hij is een geweldige voetballer.’

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes