Gezondheid Bruce Willis opnieuw verslechterd, familie bevestigt diagnose dementie

De familie van Bruce Willis geeft in een nieuwe verklaring een update over de gezondheid van de acteur. Nadat vorig jaar bekend werd dat Willis lijdt aan de taalstoornis afasie, is daar nu de diagnose dementie bovenop gekomen. De gezondheid van de Die Hard-acteur verslechtert verder.

Verklaring van echtgenote Emma

De familie, bestaande uit zijn vrouw Emma Heming Willis, ex-vrouw Demi Moore en zijn kinderen Rumer, Scout, Tallulah, Mabel en Evelyn onthullen in een officiële verklaring dat het om frontotemporale dementie (FTD) gaat, een ziekte die zijn vermogen om te spreken nog verder aantast. Hoewel het een klap is voor de familie, zijn ze blij dat ze nu duidelijk weten wat er aan de hand is met de acteur.

Hoewel dit pijnlijk is, is het een opluchting om eindelijk een duidelijke diagnose te hebben. FTD is een wrede ziekte waar velen van ons nog nooit van hebben gehoord en die iedereen kan treffen.

Familie van Willis

Geen behandeling

Door FTD ontstaat achteruitgang in gedrag, persoonlijkheid en/of problemen met spraak en communicatie. Er bestaat medicatie die enigszins kan helpen in het verlichten van prikkelbaarheid en depressie, maar een specifieke behandeling voor FTD is er niet. Hoe snel iemand met deze vorm van dementie achteruit gaat, verschilt per persoon.

Momenteel zijn er geen behandelingen voor de ziekte, een realiteit die hopelijk in de komende jaren kan veranderen. Naarmate de ziekte van Bruce vordert, hopen we dat alle media-aandacht kan worden gericht op het schijnen van een licht op deze ziekte die veel meer bewustzijn en onderzoek nodig heeft.

Familie van Willis

Gestopt met acteren

Willis kondigde vorig jaar zijn pensioen van acteren aan nadat bekend werd dat hij lijdt aan afasie. De 67-jarige acteur is later dit jaar nog in enkele laatste films te zien die hij daarvoor nog opnam.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes