Frenkie de Jong lacht om Weghorst: ‘Hij zei dat hij me in de weg ging lopen’

Frenkie de Jong is niet tevreden met het gelijkspel van Barcelona in de Europa League-wedstrijd tegen Manchester United. De Catalanen knokten zich terug van een achterstand, maar hadden volgens de middenvelder meer controle moeten houden.

‘In de eerste helft hadden wij die controle’, vertelde De Jong bij ESPN. ‘We waren beter, domineerden, maar kregen niet super veel grote kansen. In de tweede helft was het oké, tot de 1-0. Daarna kwamen zij terug en scoorden ze nog een keer. Daarna werd het chaotisch. Het ging snel op en neer. Ik snap dat het voor het publiek leuk was, maar wij moeten het beter controleren.’

Verrassend genoeg stond De Jong op het middenveld tegenover Wout Weghorst. Manager Erik ten Hag zette de Nederlander op de nummer 10-positie. ‘Wout zei voor de wedstrijd in de catacomben al tegen me: “Ik sta op het middenveld, dus ik ga je in de weg lopen.” Dat heeft hij goed gedaan’, lachte De Jong. ‘De meeste tijd was ik bezig met Fred. Of ik het had verwacht? Normaal gesproken staat hij natuurlijk in de spits, maar nu op 10.’

Xavi

Ook trainer Xavi Hernández stond ESPN te woord en sprak kort over De Jong. ‘Hij is een geweldige speler. Hij doet het heel goed. Hij heeft leiderschap, een goede mentaliteit en helpt het team veel. Hij heeft een goede mentaliteit. Ik ben blij voor hem dat hij nu zo goed presteert.’

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes