Britse overvallers verkleedden zich als oude mannen: 18 en 13 jaar celstraf

Twee broers zijn in het Verenigd Koninkrijk tot dertien en achttien jaar cel veroordeeld voor een overval waarbij zij zich hadden verkleed als oude mannen. Ze droegen volgens de politie van Essex ‘extreem levensechte’ gezichtsmaskers, gemaakt van latex.

Het duo beroofde op 27 september 2021 een juwelierszaak in het graafschap Essex, net ten noorden van Londen. De broers wisten binnen te komen door het personeel te bedreigen, zegt de politie.

Mes en bijl

Eenmaal binnen stalen ze een Rolex-horloge van een medewerker en doorzochten ze een personeelsruimte, voordat ze na het afgaan van het alarm met een vluchtauto vertrokken. Ze hadden een mes en een bijl bij zich.

De broers werden pas in juni vorig jaar opgepakt, toen een van hen met zijn auto werd gecontroleerd door patrouillerende agenten. Zij vonden de twee maskers en de kleding die tijdens de overval waren gebruikt.

Achter in de auto lag ook een tas met onder meer een bijl en een mes. In de latexmaskers werd speeksel aangetroffen dat via DNA-sporen aan de mannen kon worden gekoppeld.

De politie meldt dat het Rolex-horloge ter waarde van 15.000 pond (omgerekend 16.900 euro) nooit is teruggevonden.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes