6 maanden cel voor medewerker politie die boetes in eigen zak stak

Een ex-politiemedewerker die boetes uitschreef en het geld vervolgens in eigen zak stak, heeft een celstraf van zes maanden opgelegd gekregen. De rechtbank in Assen veroordeelde hem voor onder meer diefstal en het vervalsen van een verklaring.

Die valse verklaring ging over het geld dat hij als politiemedewerker had gestolen. Als hij boetes uitdeelde, dwong hij mensen het geld direct te pinnen. Dat stak hij vervolgens in eigen zak. Maar hij had verklaard dat hij het geld volgens de regels had afgedragen.

Gokverslaving

Daarnaast lichtte de oud-medewerker collega’s en vrienden op door te doen alsof hij geld ophaalde voor een goed doel. Dat zou hij hebben gedaan om zijn gokverslaving te betalen.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes