Ter Stegen lyrisch over Frenkie de Jong: ‘Hij moet hier voor altijd blijven’

Frenkie de Jong begon het seizoen bij Barcelona nog als wisselspeler, maar is inmiddels een vaste waarde op het Catalaanse middenveld. Ploeggenoot Marc-André ter Stegen heeft veel respect voor de voetballer Frenkie de Jong.

‘Frenkie voegt veel aan het team toe’, vertelt hij in gesprek met ESPN. ‘Ik heb een superhoge dunk van hem, maar ik verwacht ook veel van hem omdat hij zo veel talent heeft. Hij ziet en beleeft voetbal op een andere manier.’

De inmiddels 25-jarige De Jong vormt volgens Ter Stegen een goed voorbeeld voor de jongere spelers binnen de selectie van Barcelona. ‘De Jong is iemand naar wie spelers als Gavi en Pedri op kunnen kijken. Ik hoop dat hij blijft, want dit is het type speler dat ik in mijn team wil hebben.’

Ondanks zijn contract tot de zomer van 2026, wordt De Jong vaak gelinkt aan andere clubs. ‘Natuurlijk zijn er veel geruchten en discussies rondom hem, maar ik ben gewoon blij dat hij hier is. Ik wil niet dat hij weggaat. De Jong moet hier voor altijd blijven.’

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes