Ten Hag is lyrisch over Frenkie en ziet filosofie Cruijff terug in Barça

Erik ten Hag heeft in een persconferentie vooruitgekeken naar de ontmoeting met Barcelona in de tussenronde van de Europa League. De oefenmeester van Manchester United treft zijn voormalige pupil Frenkie de Jong. Daarnaast ziet hij de invloeden van Johan Cruijff terug in het elftal van de Catalanen.

‘Ik denk dat deze clubs allebei eigenlijk de ambitie hebben om in de Champions League te spelen en daar ook nog impact te hebben’, bekende Ten Hag tegenover de Engelse en Spaanse pers. Dat het aansprekende duel in een lagere Europese competitie plaatsvindt, maakt de wedstrijd volgens de trainer niet minder groot. ‘Het liefst hadden we daar pakweg de halve finale gehaald en tegen Barça gespeeld. De realiteit is echter dat we elkaar hier treffen. Dat onderstreept dat beide clubs een reset nodig hebben gehad.’

Ten Hag staat te popelen om zich te meten met Barcelona, dat als koploper een gigantische voorsprong heeft opgebouwd in La Liga. ‘Het is geweldig om elkaar morgenavond te treffen. Ik denk dat dat beide clubs ook vooruit zal helpen. Met zulke grote tests worden spelers beter. Barça is een moeilijke club om te managen, maar Xavi doet het geweldig. Ze spelen het beste voetbal in jaren. Je ziet de invloeden van Johan Cruijff weer terug in het spel van de club.’

Veel verschillen verwacht Ten Hag niet tussen beide partijen. ‘Wij spelen in de Premier League op een hoog, intens niveau. Maar wat ik denk, is dat La Liga minimaal even goed is. Daar is het niveau ook hoog, is de intensiteit hoog en zijn de tegenstanders sterk. Ik denk dus dat de ploegen elkaar weinig zullen ontlopen.’

In Camp Nou zal Ten Hag te maken krijgen met Frenkie de Jong. Samen werkte het duo succesvol bij Ajax en de oefenmeester had zijn oude pupil graag naar Engeland gehaald. Nu is het echter zijn tegenstander. ‘Frenkie is een ongelofelijk goede speler. Hij is een speler die elke club in de wereld beter maakt. Dat is omdat hij uniek is. Als je hem kan krijgen, moet je dat doen, omdat hij je team beter maakt.’

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes