Schmidt waarschuwt na overtuigende zege: ‘Dit was nog maar de helft’

Benfica is aardig opgeschoten richting de kwartfinale. In België waren de Portugezen na een lastige openingsfase duidelijk sterker dan Club Brugge, en met 0-2 en het bijbehorende spelbeeld lijkt de ploeg van Roger Schmidt niets meer te kunnen gebeuren richting de kwartfinale. De winnende trainer waarschuwt.

‘Het is een goede eerste stap, een uitzege. Maar het is nog maar de helft. We hebben vandaag laten zien dat we in onszelf geloven. In het begin hadden we het lastig, we moesten diep verdedigen. Later in de eerste helft controleerden we de wedstrijd, kwamen we tot kansen. We hadden voor rust al kunnen scoren. In de tweede helft scoren we wel, spelen we de wedstrijd goed uit en komen we zelfs aan die belangrijke tweede goal’, aldus Schmidt bij ELEVEN Portugal.

‘Ik vertelde in de rust dat er ruimte voor verbetering lag. Dit is een van de belangrijkste wedstrijden, en ik had het gevoel dat er mentaal en fysiek nog wel wat procentjes te winnen waren. Ik vond is na rust ook scherper, dapperder in de pressing. Toen domineerden we echt. We konden David Neres fris inbrengen, en hij maakte een belangrijke goal aan het einde.’

‘Dat is nog heel ver weg, laten we het bij de volgende wedstrijden houden. De Champions League ligt nu even stil, over drie weken spelen we in ons stadion weer Champions League en dan moeten we weer top zijn. Net als in de competitie. Natuurlijk willen we kampioen worden, en dat gaan we stap voor stap proberen.’

Schmidt en Benfica krijgen maandag bezoek van Boavista in de Primeira Liga. Met 53 punten uit twintig competitiewedstrijden zijn de roodhemden koploper in Portugal, met vijf punten voorsprong op eeuwige concurrent FC Porto.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes