Nagelsmann had PSG niet zo passief verwacht en complimenteert De Ligt

Opgewekte stemming in het Duitse kamp na de 0-1 zege van Bayern München bij Paris Saint-Germain. Iedereen weet: de klus is nog niet geklaard, maar duidelijk is dat het wel een stap in de goede richting was, de overwinning in het Parc des Princes.

Trainer Julian Nagelsmann was vooral over de start van zijn ploeg te spreken. ‘We waren in de eerste 25 minuten echt goed. We waren ietwat verbaasd dat we zoveel balbezit hadden, we hadden PSG niet zo passief verwacht. Het was een goede eerst helft, de tweede helft begon ook goed. Daarna werd het gevaarlijker, maar was het tweemaal buitenspel’, aldus de trainer tegenover TZ over het duo afgekeurde treffers van invaller Kylian Mbappé.

Nagelsmann zag ook dat de Fransen na rust dreigender werden, zeker na het inbrengen van hun razendsnelle superster. ‘Je ziet wat er gebeurt als Mbappé invalt. Het is jammer dat Benjamin Pavard zijn tweede gele kaart krijgt want hij speelde sterk. Maar ook Dayot Upamecano en Matthijs de Ligt waren vanavond super. En Kingsley Coman heeft goed meeverdedigd’, prees de coach ook de matchwinner.

Doelman Yann Sommer keepte zijn eerste grote wedstrijd bij Bayern München, en de Zwitser hield zijn doel schoon, afgezien dan van die twee afgekeurde tegengoals. ‘Maar de return wordt geen wandeling in het park. Voor rust hadden we controle, na rust kwam er na de wissel iets meer dynamiek in bij hen. Ik wen al aan het spelen voor Bayern: ik heb wat minder werk. Het is voor een keeper een geschenk als de verdedigers zo sterk spelen.’

Eric Maxim Choupo-Moting kreeg voor rust bijna voor elkaar wat Coman in de tweede helft helemaal lukte: scoren tegen zijn oude ploeg. Choupo-Motings poging strandde op de paal. ‘Ik heb nog contact met mijn ex-ploeggenoten. Niet meer zo veel als vroeger, maar ik had hier een mooie tijd. Het is echt leuk om ze weer eens te zien’, sprak hij nog.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes