Britse post stelt hackers die losgeld willen teleur: ‘We maken al tijden verlies, joh’

Het Britse postbedrijf heeft vorige maand geweigerd een ‘absurd’ bedrag van 80 miljoen dollar aan hackers te betalen. Russische criminelen legden de systemen van Royal Mail plat en eisten het losgeld. ‘We hebben alleen maar verlies gemaakt’, reageerden de Britten verontwaardigd.

De Britse krant The Guardian bericht over de onderhandelingen die door de hackers zijn gepubliceerd op het dark web. Het Britse postbedrijf Royal Mail werd in januari gehackt, waardoor het internationale post- en pakketverkeer vanuit Engeland grotendeels werd verstoord.

Mailverkeer

De aanval werd uitgevoerd met ransomware LockBit, dat vaak wordt gebruikt door cybercrimebendes met banden met Rusland. Die criminelen vroegen 80 miljoen dollar (ruim 74 miljoen euro) om de gijzeling van de systemen op te heffen. Een koopje, zo vonden zij zelf.

Als het bedrijf niet mee wilde werken zou het namelijk een gigantische boete van de Britse privacy-waakhond kunnen krijgen om het ‘lekken’ van persoonlijke gegevens.

Maar de hackers hadden het volgens Royal Mail bij het verkeerde eind, zo blijkt uit de online verschenen onderhandelingen. Het Britse postbedrijf is helemaal niet zo succesvol als de hackers denken.

Een medewerker van het bedrijf mailde naar de criminelen dat Royal Mail ‘alleen maar verliezen heeft geleden’. “Kijk, hier kan je het zelf lezen”, stond in een e-mail met een linkje naar een nieuwsartikel over de dramatische jaarcijfers van het postbedrijf.

‘Dit wordt nooit serieus genomen’

“Het bedrag dat jullie van ons vragen wordt nooit en te nimmer serieus genomen door ons bestuur”, schreef Royal Mail ook. Ook een ‘tegenbod’, waar door LockBit om gevraagd werd, deed het Britse postbedrijf niet.

Hoe de zaak is afgelopen, is niet duidelijk. Een woordvoerder van Royal Mail zegt tegen de Britse krant geen uitspraken over de zaak te kunnen doen vanwege het nog lopende onderzoek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes