Xavi roemt De Jong en waarschuwt voor Manchester United

Barcelona heeft mede dankzij Frenkie de Jong een goede generale afgeleverd voor de kraker tegen Manchester United. Trainer Xavi waarschuwt na de zege op Villarreal voor de Europese opponent.

De Jong maakte zondag tegen Villarreal indruk. ‘De sleutel tot zijn huidige spel is het vertrouwen dat we hem geven’, zei Xavi over de Oranje-international. ‘Hij voelt zich op zijn gemak op het veld, hij is gelukkig. Hij is van een geweldig niveau, hij is een complete middenvelder.’

De Jong etaleerde dat goede gevoel tegen Villarreal, dat er ook niet in slaagde doelman Marc-Andre Ter Stegen te passeren. Het was alweer de zestiende clean sheet in de 21 La Liga-duels van dit seizoen.

‘Onze defensie is niet ons grootste wapen’, wees Xavi het idee van de hand dat Barcelona een verdedigende ploeg is. ‘We zijn een aanvallende ploeg. We winnen met minimaal verschil omdat we de laatste bal missen. We hadden veel echte kansen om meer dan één keer te scoren. We zijn een zeer aanvallend team.’

In de competitie loopt het voor Barcelona voorspoedig met een marge van elf punten op Real Madrid. Xavi rekent zich niet rijk. ‘Elf punten is niet zo’n groot verschil. Er zijn nog zeventien duels te spelen. Maar ik ben gelukkig met de groei die we hebben doorgemaakt.’

Donderdag wacht in de Europa League een aansprekende test in Camp Nou, als Manchester United de tegenstander is. Xavi is onder de indruk van de formatie van Erik ten Hag. ‘We hebben Manchester United geanalyseerd en ik kan jullie vertellen: het is een fantastisch team. Het zal zeer zwaar gaan worden.’

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes