Toezichthouders FC Volendam willen einde aan constructie Team Jonk

Botsende visies over de koers en de organisatie van de club hebben geleid tot een crisis in de top van FC Volendam. Nadat twee van de zes bestuursleden onlangs opstapten, heeft ook een derde zijn vertrek aangekondigd. De situatie heeft mogelijk gevolgen voor hoofdtrainer Wim Jonk en enkele mensen met wie hij samenwerkt. De raad van commissarissen van FC Volendam heeft het clubbestuur opgedragen om de ‘huidige constructie’ met Team Jonk per 30 juni te beëindigen.

Hun contracten dienen daarvoor voor 1 april te zijn opgezegd, zo hebben de toezichthouders het bestuur opgedragen. Met Team Jonk wordt het zestal functionarissen bedoeld dat in 2019 bij FC Volendam kwam werken, onder wie Jonk zelf, technisch directeur Jasper van Leeuwen en directeur voetbalontwikkeling Ruben Jongkind.

Onduidelijk is of hun banen op het spel staan. Intern wordt benadrukt dat het om de constructie gaat die moet worden beëindigd en dat het niet automatisch betekent dat de club dan ook afscheid van hen neemt.

Voorzitter Jan Smit is hoe dan ook ontstemd over de opdracht die de rvc aan hem en de overige bestuursleden heeft gegeven. Hij benadrukt dat de commissarissen hier niet over gaan en dat het aan hem en het bestuur is om iets dergelijks te beslissen. Hij wil wél doorgaan met de huidige constructie, waarin Jonk en de anderen belangrijke rollen vervullen binnen de organisatie van de club.

Smit: ‘Als je als rvc-lid niet snapt waar wij mee bezig zijn, dat wij miljoenen euro’s aan spelerswaarde aan het ontwikkelen zijn, dan heb je het gewoon niet begrepen.’

De onmin achter de schermen bij FC Volendam draait vooral om de vraag welke kant de club opgaat de komende jaren. Onderwerp van discussie zijn met name de bestuursstructuur van de club en de mate waarin de club kan investeren in bijvoorbeeld de spelersgroep.

Voor Wim Jonk is onduidelijk welke kant de mensen op willen die een einde willen maken aan de huidige constructie. ‘Prima als iemand anders een andere visie heeft dan wij. Maar kom dan achter je boom vandaan en vertel het. Blijf niet achter ons verschuilen en vanuit de schaduw machtsspelletjes spelen’, aldus de trainer.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes