Gakpo oogst lof in Engeland: ‘Soort mix van Firmino en Wijnaldum’

Cody Gakpo heeft zijn eerste doelpunt in dienst van Liverpool te pakken. De Nederlander was in de gewonnen derby tegen Everton goed voor het tweede doelpunt. Dat kon op veel complimenten rekenen in de Engelse media.

The Sun denkt dat dit een belangrijk moment is voor Gakpo gedurende zijn Liverpool-periode. ‘Gakpo, een speler die niet bepaald een grootse debuutperiode kende na zijn overstap van PSV, maakte eindelijk zijn eerste treffer. Vrijwel iedereen, behalve Jürgen Klopp, zou het geld aan een middenvelder hebben uitgegeven, maar dit gaat Gakpo in ieder geval weer vertrouwen geven.’

Voormalig verdediger van Liverpool Jamie Carragher liet bij Sky Sports weten onder de indruk te zijn van Gakpo’s performance maandag. ‘Hij glipte een paar keer simpel langs zijn tegenstander in de tweede helft. Bij Gakpo heb je niet het idee dat hij snel dom balverlies lijdt. Met zijn strakke controle, snelheid en indrukwekkende dribbels heeft Gakpo verschillende troeven die Liverpool goed van pas kunnen komen.’

Daarbij ziet Carragher een vergelijking met een andere Liverpool-aanvaller. ‘Hij zou goed als een soort Firmino kunnen fungeren. Jarenlang is dat hoe Liverpool heeft gespeeld. Firmino die naar binnen trekt en de back die daaroverheen komt.’ In de Daily Mail werd Gakpo beoordeeld met een zeven. ‘Hij heeft zijn Liverpool-rekening geopend en had een paar goede acties.’

Ook The Mirror ziet de vergelijking met Firmino. ‘Hij heeft hard gewerkt tijdens zijn optredens voor Liverpool en heeft laten zien een ander type aanvaller te zijn dan wat er al was. Hij is bijna een mix van Roberto Firmino en Georginio Wijnaldum. We hebben hem de afgelopen tijd moeten beoordelen in een slecht draaiend team. Voor hem was dat nog erger dan voor anderen, want door zijn flinke transfersom zijn alle schijnwerpers op hem gericht.’

‘Maar we weten allemaal hoe dit spel werkt, hij had een doelpunt nodig om de kritiek te sussen. Het doelpunt leek hem veel vertrouwen te geven en hij speelde de minuten na zijn goal fantastisch. Daar is eindelijk de Gakpo die Liverpool gehaald heeft.’

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes