Eis 7 jaar cel tegen bestuurder (22) die iemand doodreed tijdens dollemansrit

Als het aan het Openbaar Ministerie ligt, krijgt Mustafa S. een celstraf van zeven jaar voor doodslag. Vorig jaar op 30 mei reed hij een 66-jarige voetganger dood op de Besterdring in Tilburg, om vervolgens niet te stoppen. Dat heeft S. bekend. Vandaag stond hij in Breda voor de rechter.

S. reed die 30ste mei met 117 kilometer per uur op de Besterdring, waar 50 kilometer per uur was toegestaan. Hij passeerde een vluchtheuvel bij een zebrapad aan de verkeerde kant. Daar stak de voetganger net op dat moment over. Hij was zijn hond aan het uitlaten.

‘Volledig aan mezelf te wijten’

De voetganger werd 60 meter meegesleurd en overleefde het ongeluk niet. S. reed door, vluchtte daarna te voet en meldde zich pas drie uur later bij de politie. Meerdere mensen waren getuige van het ongeval.

S., een rechtenstudent, had al een hele lange rit door Tilburg met veel te hoge snelheden achter de rug. “Ik heb het ongeluk volledig te wijten aan mezelf”, zei hij in de rechtszaal. “Ik heb de hele avond onnodig hard gereden.”

Twee van de drie passagiers die bij hem in de auto zaten die dag, vertelden bij de politie dat ze bang waren geweest. Eén van hen zou wel tien keer hebben gemaand rustiger te rijden. Door die waarschuwingen in de wind te slaan, nam S. bewust het risico dat hij iemand zou doodrijden, legde de officier haar keuze voor doodslag uit.

Over dak restaurant gevlucht

Na het ongeluk stopte S. even verderop. Hij ging een restaurant in en vluchtte daar te voet over het dak. “Ik was in paniek. Ik wist niet wat ik moest doen. Ik dacht meteen al dat hij dood zou zijn.” Eenmaal bij familie, kreeg hij het advies naar de politie te gaan.

Mustapha S. haalde in 2018 zijn rijbewijs en kreeg al vijftien bekeuringen. Ook werd eind 2021 zijn rijbewijs voor twee maanden ingenomen, omdat hij veel te hard reed.

Het ongeluk veroorzaakte veel commotie in de Brabantse stad. De gemeente haalde mede door het ongeluk de plannen voor herinrichting van de straat naar voren. Bovendien wordt de maximumsnelheid teruggebracht naar 30 kilometer per uur.

Het hondje van het slachtoffer bleef ongedeerd. Het liep zelfstandig naar het huis van de zoon van het slachtoffer, aan de andere kant van Tilburg.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes