Donderdag regen en Saharazand verwacht, vrijdag wordt onstuimig

Het zonnige weer van de afgelopen tijd maakt komende dagen plaats voor onstuimige omstandigheden. Donderdag is er veel bewolking en de regen in de ochtend kan volgens Weeronline ook wat Saharazand bevatten. Vrijdag wordt het onstuimig en is er kans op zware windstoten. De temperatuur zit wel in de dubbele cijfers met waarden van 11 tot 14 graden.

Dinsdag en woensdag blijft het volgens het weerbureau nog droog en in de middag vooral zonovergoten. In het zuiden en oosten van het land kan de temperatuur in het zonnetje oplopen naar 12 tot 13 graden. Op donderdag wordt het minder zonnig, maar regenachtig waarbij zelfs wat Saharastof kan zitten. Dit hele fijne zand uit de Sahara kan vieze auto’s en tuinmeubelen opleveren, aldus het weerbureau. Het wordt zo’n 9 tot 11 graden en er staat een aantrekkende zuidwestenwind.

Vrijdag belooft volgens Weeronline een ronduit onstuimige dag te worden. Een aantal buien trekt over het land, maar er is ook regelmatig ruimte voor de zon. De hoofdrolspeler in het weer op vrijdag is de wind. In het binnenland waait het veelal (vrij) krachtig met windkracht 5 tot 6. Aan zee is de wind hard en in het Waddengebied zelfs stormachtig, met windkracht 7 tot 8. Aan de kust in het westen en noorden van het land is kans op zware windstoten van ruim 75 kilometer per uur. In het Waddengebied kan de wind snelheden van meer dan 90 kilometer per uur behalen, denkt Weeronline. Opnieuw lijkt het niet guur en koud te worden, want met 11 graden in het noorden en lokaal 14 in het zuiden van het land kan het zelfs de zachtste dag van de week worden.

In het weekend keert het zachte weer terug met middagtemperaturen van 8 tot 10 graden in het noorden van het land en waarden van 10 tot 12 in het midden en zuiden. Normaal gesproken wordt het maximaal zo’n 6 à 7 graden in deze tijd van het jaar. Wel blijft het waarschijnlijk bewolkt met weinig kans op zon. Daarbij staan er vooral in Zuid- en Oost-Nederland zaterdag perioden met regen op het programma. Ook zondagochtend kan het nog enige tijd regenen, maar vanaf de middag blijft het daar hoogstwaarschijnlijk droog.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes