De Mos ziet Ajax als titelfavoriet: ‘Ajax – Feyenoord is van heel groot belang’

Aad de Mos is van mening dat Ajax op zondag 19 maart een cruciale wedstrijd tegen Feyenoord speelt. De voormalig trainer ziet de ploeg van trainer John Heitinga na een mindere periode weer opkrabellen en zodoende is Ajax voor hem de titelfavoriet in de Eredivisie.

‘Als Ajax goed speelt, winnen ze automatisch, maar je wordt kampioen als je de slechte wedstrijden ook wint. Ajax heeft tegen FC Twente en RKC twee mindere wedstrijden gehad, maar ze winnen wel’, aldus De Mos in een podcast van Soccernews. ‘Ajax is wat mij betreft nog steeds favoriet, wint zondag van Sparta en komt automatisch op de tweede plaats. Welke uitslag er ook gaat komen bij Feyenoord – AZ. Er is één wedstrijd van heel groot belang en dat wordt Ajax – Feyenoord op 19 maart.’

Hoe de titelrace ook zal verlopen, Ajax staat er onder Heitinga beter voor dan onder leiding van Alfred Schreuder. Hoe eerstgenoemde volgens De Mos het verschil al zo snel weet te maken? ‘Het zijn soms kleine dingetjes, zoals spelers op een andere positie zetten. Het programma heb je ook een beetje mee. Als je op het begin wedstrijden hebt die op papier niet zo moeilijk zijn en die weet je om te zetten in resultaat, dan komt het vertrouwen.’

‘Ik heb dezelfde reeks meegemaakt toen ik bij Ajax, ook een beetje in deze tijd’, gaat De Mos voort. ‘Het voorjaar gaat komen, het gras gaat weer een beetje groeien. De godenzonen hebben gras en een beetje zon nodig om met korte mouwtjes te kunnen spelen. Het vertrouwen van de media en supporters komt terug. Ik denk dat Ajax niet veel wedstrijden meer gaat verliezen en dan staan ze ongemerkt op 20 maart ineens weer bovenaan.’

Kudus in vorm

Een speler die symbool staat voor de wederopstanding van Ajax, is Mohammed Kudus. De Mos begrijpt wel dat Schreuder de oplossing met de Ghanees op een gegeven moment niet meer zag. ‘Dat heeft te maken met de druk en stress. Door de randverschijnselen komt hij in een tunnelvisie terecht en is hij het grote plaatje uit het oog verloren. Het is heel anders wanneer je nu instapt. Alles wat Heitinga nu doet, is goed. Er komt nu geen druk op hem, maar dat gaat weer veranderen als hij het tweede jaar ingaat.’

Denk jij dat Ajax donderdag in eigen huis wint van Union Berlin? Zet dan in en ontvang 1,90 keer je inzet terug bij een Amsterdamse zege!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes