Bedreiger Kaag met fakkel opgepakt bij studio HLF8

AMSTERDAM (ANP) – ‘Fakkelman’ Max van den B. is dinsdag tijdens de uitzending van talkshow HLF8 buiten de studio aangehouden door de politie. Op een livestream van hemzelf is te zien dat hij lawaai maakt met een megafoon terwijl de gasten binnen aan tafel zitten. Op een gegeven moment komt de politie eraan om hem te arresteren.

De politie bevestigt dat een 30-jarige man bij de studio is aangehouden die daar voor overlast zorgde. Hij is aangehouden vanwege het verstoren van de openbare orde. Na het krijgen van een proces-verbaal is hij vrijgelaten.

Aan het begin van de uitzending van de talkshow besteedde presentatrice Hélène Hendriks aandacht aan de man met de megafoon, die ook in de studio te horen was. “Jullie horen hier een geluid, ja ik kan er niet omheen. Er staat iemand met een kinderlijke megafoon hier bij het raam. Maar maak je daar niet druk om, dat komt vanzelf goed.”

Van den B. is onlangs in hoger beroep veroordeeld tot vijf maanden cel voor het bedreigen van D66-leider Sigrid Kaag met een brandende fakkel. De man was op 5 januari 2022 naar haar huis gegaan en schreeuwde complotleuzen, wat gefilmd werd door een medeverdachte. Het hof in Den Haag legde Van den B. ook een gebieds- en contactverbod op. Van den B. had zijn celstraf al in voorarrest uitgezeten.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes