Apotheken beginnen estafettesluiting in de ochtenden

MAARSSEN (ANP) – Een aantal apothekers in dienst van de organisatie BENU, onderdeel van Brocacef, sluit met ingang van nu in estafette de deuren gedurende de ochtenden. Ze willen een eigen cao, met goede afspraken over indexatie, betaling, personeelsvoorziening en vervangingsregelingen.

De actievoerders van de drie jaar oude vakbond in kwestie, de VVBA, voelen zich niet serieus genomen. Na acties in het najaar van 2022 waren de onderhandelingen met de BENU-directie weer heropend, maar ook dat heeft naar de zin van de apothekers te weinig opgeleverd.

Intussen is de werkdruk erg hoog, zeggen ze, mede omdat er “vaak onvoldoende gekwalificeerd personeel” kan worden binnengehaald. “De kwaliteit van de zorg is nu in het geding”, vreest de bond. De BENU zegt net als zoveel bedrijfstakken inderdaad met een personeelstekort te kampen, maar de gevolgen juist nog een beetje te kunnen beperken door centralisatie van werkzaamheden.

Alleen ochtenden dicht

Intussen praat de BENU met de ondernemingsraad gewoon over de beloningen, aldus de woordvoerster. Volgens de BENU kunnen hun apothekers voor indexatie de cao apotheken of anders de Brocacef-cao volgen. Het bedrijf wil “niet nog een cao” erbij.

Ongeveer een derde van de 260 bij de bond aangesloten apothekers doet mee, aldus de zegsman van de VVBA. Maar omdat ze de patiënten niet in de kou willen laten staan, gaan ze alleen de ochtenden dicht. Wel zijn ze dan ook nog beschikbaar voor spoedleveringen.

De actie duurt vooralsnog tot en met 24 februari.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 Nederland Nieuws - WordPress Theme by WPEnjoy
Would you like to receive notifications on latest updates? No Yes